in ,

Референдума за Морската: Сагата продължава

Преди дни в Административен съд – Варна се проведе първото заседание по  дело, образувано по жалбата на Инициативния комитет срещу решението, с което на 22.01.2018 г. Общинския съвет на Варна отхвърли предложението за местен референдум за Морската градина и крайбрежната зона на град Варна, подкрепено с над 33000-та подписка от 2013 г

Въпросите са два:

1. Да достига ли паркът „Морска градина“ до морето, като включва изцяло крайбрежната зона от ската до морския бряг?

2. Да бъде ли крайбрежната зона на град Варна паркова зона за отдих с обекти за хранене, спорт, атракции и развлечения, но без жилища, ателиета, офиси, молове, хотели, казина, конгресни центрове и яхтени пристанища?

В социалните мрежи призовават за подкрепа. „Всички, които имат мнение, да помогнат да обясним на съда какъв смисъл влагаме варненци във всяко от тези понятия, за да могат да бъдат преценени правилно териториалният обхват и законосъобразността на въпросите:
„парк Морска градина“, „крайбрежна зона от ската до морския бряг“ и „крайбрежна зона на град Варна“, пише Юлиян Чолаков.

Очаквам, допълва той, в обсъждането да се включат най-активно тези, които при обсъждането в групата https://www.facebook.com/groups/MorskataRevived/ в края на 2012г. бяха против моето предложение за фиксиране на граници на парк Морска градина „от булеварда до морето и от вълнолома до Почивка“ (формулировката е на Siyana Yanakieva), а останалата част, тоест всичко от вълнолома до Евксиноград, да е Приморски парк.
Защото ясно определените граници на дадена защитена територия са нейните яки крепостни стени. Защото няма ли фиксирани граници, няма и защитена територия.

Следващото съдебно заседание е насрочено за 21.03.2019г. от 15:00ч.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/