in

Симона прегърна и нахрани върнатото ѝ с помощта на варненски адвокат бебе

Снимка: Монитор

Симона от квартал Речани на смолянското село Арда прегърна днес своето бебе, което социалните служби й бяха отнели.
Това стана броени часове след като Районният съд в Смолян разпореди незабавното връщане на 2-месечния Александър на майка му. Със съдебното решение молбата на дирекция „Социално подпомагане” в Смолян детето да остане в приемно семейство, е отхвърлена. Със същото решение социалните в родопския град са осъдени да платят 400 лева адвокатски хонорар на защитника на правата на майката – адвокат Петър Николов от колегията във Варна.

Снимка: Монитор

„Нахраних го, защото беше изгладнял. Смених му памперса. В момента е сит и доволен. Много съм щастлива, че синът ми е вече при мен. Благодаря на всички за подкрепата“, каза майката Симона Алекова, пише monitor.bg.

Синът й бе отнет на седмия ден след раждането. Още от родилния дом той бе настанен в приемно семейство. По случая Монитор писа първи. Причината бебето да бъде настанено с временната мярка на закрила била получен сигнал от лекари от болницата в Смолян, че майката Симона отговаряла мудно на зададените й въпроси.

Наред с това тя и майка й Ана Хаджийска нямали постоянни доходи и автомобил, за да превозят бебето, ако се разболее, до Смолян.

Съдът в Смолян обаче е преценил, че риск за живота на бебето, ако бъде върнато на родната си майка, няма. Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано в 7-дневен срок.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/