in

Корейци проектират вторият Аспарухов мост във Варна?

Снимка: Донка Петрова

Три проектантски бюра от Южна Корея са проявили интерес за проекта на втори Аспарухов мост, изразили са готовност за това в разговори с главния архитект на Варна, Виктор Бузев.

Разговорите продължават и проучванията продължават. От Южна Корея три проектантски бюра са проявили интерес и изразиха готовност да извършат проектиране на втория Аспарухов мост. Това коментира вчера пред радио Варна главният архитект на града Виктор Бузев.

По думите му Общината поддържа контакт с тях както и с италианците (ред. бележка- става дума за студио „Де Миранда Асоциати” (De Miranda Associati), водеща фирма в проектирането на висящи мостове, която преди време също изрази готовност и желание да се включи в мащабния проект.

Проектната готовност също е много добра фаза от цялата процедура, тъй като отнема време, както за проучване, така и за проектиране. За това е предимство да има проект с ясни параметри и стойност, за да може държавата да залага средства в бюджета и да планира изграждането на такова съоръжение, коментира още Бузев.

То ще е изключително важно и полезно за Варна. На финална права е детелината на Игнатиево с магистрала „Хемус“ която да отведе път I-9 в посока юг, към Казашко и от там през втория мост. Работим по въпроса, но тепърва имаме да извървим голям път на проучване, на първо място на геология, от там нататък по инженерната част на проекта, коментира още главният архитект на Варна.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/