in

Термометърът подлудя – амплитуди от 18 до 0 градуса следващата седмица

Утре времето ще е предимно слънчево и топло. Максималните температури ще са между 13° и 18°.

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа ще е слаб до умерен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра – около 2°.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, който след обяд ще се ориентира от север-североизток. Максимални температури между 9° и 12°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Във вторник от изток-североизток, за кратко, ще проникне малко по-студен въздух. Ще бъде предимно слънчево, на места, главно в Северна България и по Черноморието, ще има временни увеличения на облачността. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, максимални – предимно между 10° и 15°.

В средата на седмицата вятърът отново ще се ориентира от запад-северозапад. Ще има променлива облачност. Преобладаващите минимални температури ще са между минус 1° и 4°, максималните в сряда между 12° и 17°, в четвъртък, когато облачността ще е по-често значителна – с 1-2 градуса по-ниски.

В петък и събота ще преобладава облачно време. В петък ще завали дъжд, по-късно през деня вятърът ще се ориентира от североизток, ще се усили и ще застудява. С понижението на температурите през нощта срещу събота дъждът в много райони на Северна България ще премине в сняг.

В събота застудяването ще обхване страната, преваляванията ще са от сняг, по-съществени ще бъдат в планините, но до вечерта в повечето райони ще спрат. Минималните температури ще са между минус 4° и 1°, дневните – между минус 2° и 3°. В неделя ще остане ветровито, сравнително студено. В отделни райони, главно в Югоизточна България и в Родопите, ще превалява съвсем слаб сняг. Облачността от север ще се разкъсва и намалява.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/