in

Георги Стоянов от Бяла прави най-хубавото вино във Варненско

снимка facebook

Рекорден брой участници – 170 от 38 населени места, бяха регистрирани в 23-то издание на конкурса „Домашно вино”, който се проведе във Варна.

Това съобщи Павлин Коцев – организатор на събитието. Сред производителите на вино имаше и седем жени. За 23-ти път във Варна избраха най-доброто домашно вино във Варна – 17-2-2019 г. – Конкурс за домашно вино.

168 проби и десетки сортове вино, както и с официалната подкрепа на ВАРХ се проведе пивкото състезание. Домакин на конкурса, организиран от винаря Павлин Коцев, бе етно ресторантът „Старата къща“. Домашните вина бяха оценявани от инженер-технолозите Тихомир Трифонов, Анелия Христакиева, Нели Тодорова, Симо Симов, Людмил Русанов и Николай Кръстев.

Георги Стоянов от Бяла, Варненска област, е победител в две от категориите – за бяло вино и за розе. Стоянов е отколешен винар, понастоящем хотелиер и бивш училищен директор.

Ето и останалите призьори:

Бели вина:
1 място- Георги Стоянов
2. Диян Дянков
3. Юлия Николова
4. Иван Атанасов
5. Марин Маринов
Розови вина:
1. Георги Стоянов
2. Иво Стоянов
3. Галя Белчева
4. Живко Жеков
5. Диян Дянков
Червени вина:
1. Николай Николов
2. Павел Алтънчев
3. Георги Стоянов
4. Любомир Стефанов
5. Павел Стоичков

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева