in ,

Гордост: Пьотр Несторов се върна с 3 победи от финалите на европейската зимна отборна Купа по тенис

Снимка: Facebook

Младият варненец победи първите ракети на Чехия, Швеция (синът на Бьорн Борг) и Сърбия.
Пьотр Нестеров от Черно море Елит се върна с 3 победи от 3 мача от финалите на европейската зимна отборна Купа за 16-годишни. Варненецът победи първите ракети на Чехия, Швеция (синът на Бьорн Борг) и Сърбия. България се класира на 7-мо място в Топ 8 на Европа.

Жребият изправи България срещу Чехия на 1/4-финалите на Европейската отборна зимна купа до 16 г в Рончин (Франция).

В първата среща Владимир Попов загуби с 1:6, 1:6 от Адам Жуража. След това Пьотр Нестеров изигра страхотен мач и победи със 7:6(3), 3:6, 7:6 (2) първата ракета на чехите Даниел Синаков. В решителната среща на двойки Пьотр Нестеров и Максим Хорозов отстъпиха с 1:6, 4:6 на Адам Жуража и Даниел Синаков.
За 5-8-мо място българите се изправиха срещу Швеция.

В първата среща Максим Хорозов загуби с 5:7, 2:6 на Исас Стоемберг. След това Пьотр Нестеров направи страхотен мач и победи Лео Борг с 3:6, 6:2, 6:4. Лео Борг е син на шведската тенис легенда Бьорн Борг.
В решителната среща на двойки Пьотр Нестеров и Максим Хорозов загубиха драматично с 5:7, 6:2, 7:10 от Лео Борг и Манс Дахлберг.

В мача за 7-мото място България се наложи с 2:0 победи над силния отбор на Сърбия, от който загубихме във Варна в квалификацията за финалите.
В първата среща Максим Хорозов победи Лука Йованович с 3:6, 2:0 и отказване на противника. След това Пьотр Нестеров си върна на Стефан Попович като го победи с 6:0, 3:0 и го отказа от мача. Така Нестеров завърши турнира с три победи от три мача. Варненецът е номер 1 на Европа за миналата година до 16 г.
При резултат 2:0 в полза на България срещата на двойки не се игра.
България се представи в състав Пьотр Нестеров (TK „Черно море Елит“, Варна), Владимир Попов (TK „Стоянстрой“, Пловдив) и Максим Хорозов (ТК „Джуниър Про“, Пловдив). Капитан на нашите момчета е Кристиян Илиев, а физиотерапвт е Милен Илиев.
На финалите освен България участваха Чехия, Франция, Германия, Полша, Русия, Сърбия и Швеция.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/