in

Обявяват приема в детските ясли във Варна за февруари

Снимката е илюстративна

34 бяха свободните места са обявени за целодневен прием в детските ясли във Варна, съобщиха от дирекция „Здравеопазване“ към Община Варна.

Утре електронната система ще бъде отворена за редакции и регистрации. Класирането ще бъде обявено днес, 18-ти февруари, а срокът за потвърждаване на приетите деца е от 19.02.2019 г. до 28.02.2019 г. След това децата ще бъдат приемани поетапно по предварително изготвен график от директора на съответната детска ясла. Свободните места бяха за: ДЯ №2 “Моряче“ – 4 места, и ДЯ №9 „Детелина“ – 30 места.

От дирекция „Здравеопазване“ припомнят, че съгласно с приетите „Правила и критерии за класиране и прием на деца в детски ясли на територията на Община Варна“ при извършване на класиране входящият номер на заявлението вече няма значение. Децата ще се класират в низходящ ред по брой точки, а при равни условия ще се прилага функция по генериране на случайни числа и децата ще се подреждат във възходящ ред по случайно число.

Съгласно изискванията на Наредба №26 – децата се изписват от детските ясли на 1 септември в годината, в която навършват тригодишна възраст или по желание на родителите преди този срок. В тази връзка, основните класирания на децата в детски ясли ще се осъществи на 31-ви май 2019 г. и 21-ви август 2019 г., като децата ще се приемат по график на директора на детската ясла.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/