in

За честта на един пробит кворум

снимката е илюстративна

Борисов чете едночасово конско на коалиционните партньори, след което обеща в типичния си стил щедро да вдигне бюджетните заплати като гаранция, че е потушил напрежението. 

ГЕРБ спешно стегна редиците на коалицията. С тази новина завърши вчера съвета на управляваща коалиция, чиято спешна цел беше депешата на Борисов да бъде спасен кворума в парламента. Всичко това след популисткият ход на червените обявен от Нинова, че столетницата напуска парламента в знак на протест.

Бащицата Борисов постъпи в типичния си стил – с щедър жест върна преференцията в старите й рамки и обеща нов състав на ЦИК. И то не защото мандата на стария е изтекъл, а защото така искал народа.Не случайно Георги Марков бил мажоритарен депутат – да ходи и да слуша какво иска народа и да го свежда до знанието на вожда.

Така в лакърдии и раздумки тече парламентарния живот у нас. Върли врагове обещаха послушно днес да опазят кворума и ГЕРБ да довърши кротичко мандата си. В замяна на стегнатата дисциплина сред непослушните патриоти Борисов получи още някоя друга точка псевдорейтинг. Понеже както каза Владислав Горанов, напоследък партията се била отдалечила от електоралната действителност.

С внезапният обрат в позицията на гербаджииите за преференциите изведнъж на светло лъсна неочакваната тясна връзка ГЕРБ – ДПС, нещо от което до момента Борисов бягаше като дявол от тамян.

В името на електоралната любов обаче както знаем премиера е готов на всичко и неведнъж го е доказвал с подобни действия. Само че като че ли тези 8 процента доверие , на които в момента се радва българският парламент, не са повод за радост. Управляващата коалиция, която се крепи на косъма на шепа маргинални политици , се държи като че ли е вечната Амбър  и всичко и е позволено.

В името на пустата стабилност и за честта на един пробит кворум.

 

 

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева