in

Много здраве от К. К.

Как така става? Човек с фалшиво медицинско участва в конференция за фалшивите новини? Щеше да е просто смешно, ако не ставаше въпрос не за кой да е , а за самия директор на спонсорираната от нашите данъци обществена телевизия – БНТ, Константин Каменаров. 

И ако това не стига, да добавим, че К. К. не само не се опита да се скрие от камерите, ами даже даде интервю директно от Брюксел, пак по тази телевизия, разбира се, при това в централната новинарска емисия. Той дори говори пред репортера на телевизията по темата за фалшивите новини.

Ако не беше това тв появяване нямаше да разберем, че е там. След като ден преди  това Каменаров не се явил в съда по дело за шофиране в нетрезво състояние, той представил болничен лист, който удостоверява, че страда от вирусно заболяване и трябва да се лекува до 22 февруари. Ама там не пишело – в Брюксел, трябва да си е у дома. А по „телевизора“ хич не изглеждаше болнав. Малко подпухнал, ама то най-вероятно е от друго.

К. К. е подсъдим на втора инстанция в Софийския градски съд, където обжалва присъда условно лишаване от свобода от 1 година и 3 месеца и глоба от 600 лв. за това, че е управлявал автомобила си със съдържание на алкохол 1,6 промила, установено с кръвна проба. Ако присъдата бъде потвърдена от СГС, той може да загуби поста си като генерален директор на БНТ, по силата на условията посочени в Закона за радио и телевизия.

Колко струва масрафа до Европата, в разрез със закона, не се знае с точност. Много здраве от К.

Това ми дойде наум от паролата на докторите с фалшивите ТЕЛК-ове. Там мераклиите да са болни по документи така трябвало да кажат – Много поздрави от Р. Каквито медиците ни, такива и директорите на обществени телевизори, не е ли?

Хайде сега да се намери лекарят, установил заболяването на К. да се разследва заедно с тези на Р. и да видим и колко болнични са фалшиви. Не че са толкова важни, колкото ТЕЛК-овете, просто да започнем отнякъде със справедливостта.

И да използваме изборната година. В нея винаги стават чудеса – хващат бандити, разнищват сложни схеми за източване на пари, вкарват цигани в затвора, вдигат заплати, щадят болници и др. Само и само да не мислим за проблемите, а да коментираме дребните неща. И да заобичаме правителството.

 

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Надежда Алексиева

Завършила съм фотография, имам повече от 15 години опит като фоторепортер и репортер. Обичам честната и провокираща журналистика, морето и добрите хора.