in

Само в „Нова Варна“: Говори обвинената за участие в ТЕЛК афера д-р Великова

„Нямам нищо общо с организирана престъпна група за издаване на фалшиви решения на ТЕЛК във Варна, не разбирам защо нарочиха точно мен“, каза за „Нова Варна“ обвинената в участие в ТЕЛК афера д-р Мими Великова.

Кардиологът д-р Мими Великова бе сред четирима освободени след като Специализираният наказателен съд не уважи искането на прокуратурата за задържане под стража обвинените за участие в организирана престъпна група за издаване на фалшиви решения на ТЕЛК във Варна.

Познавам двамата братя Райян и Уафик. Много хора ги познават. Те винаги се движат заедно. Не съм член на комисия на ТЕЛК, аз съм кардиолог, който помага на пациенти, като подготвя документи за явяване пред комисията. Не съм искала пари на никой пациент, в страни от сметка за услуги, непокрити от здравната каса. Няма и такъв запис.

Много съм огорчена, сринаха живота ми. Хората ме гледат подозрително, искам да изчистя името си. Не разбирам – защо от всички разпитани лекари избраха точно мен и ме държаха 72 часа, аз престъпник ли съм?

В свидетелските показания няма нищо срещу мен. Пари не са намерени у мен.

Никой не ми е казвал „Много здраве от У“, не бях чувала за такава парола преди делото.

В протокола със СРС-та, които бяха представени в съда, за мен има два записани два разговора, които не доказват нищо. А в свидетелските показания няма нищо за мен.

В единия някой от братята ме моли да намаля показанията в ехокардиографията на пациент от 54 на 50%. Инвалидна пенсия от ТЕЛК се предвижда за показания под 50%. Така че няма как да съм съдействала за издаване на фалшив ТЕЛК. В друг разговор се чува как аз обяснявам на един от братята разликата между велоергометричен тест и холтер. Това  престъпление ли е?

Ще изчакам обжалването на прокуратурата на 28 февруари и ще съдя държавата, каза още Великова.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Надежда Алексиева

Завършила съм фотография, имам повече от 15 години опит като фоторепортер и репортер. Обичам честната и провокираща журналистика, морето и добрите хора.