in

С кодове по телефона поръчвали дрога от варненските дилъри

Снимката е илюстративна

Четирима наркоразпространители са задържани след полицейска операция на криминалната полиция под ръководството на Окръжната прокуратура във Варна за срок до 72 часа.

Тримата от тях – Стоян С., който се смята за техен шеф, Борислав Б. и Васил В., са държали с цел разпространение над 2 кг марихуана, 138 г амфетаминопроизводни и малко количество кокаин. Срещу тях Окръжната прокуратура във Варна е повдигнала обвинение за държане с цел разпроспространение на високорискови наркотични вещества, предава „Фокус“.

Четвъртият задържан е Стоян Р., който се снабдявал с наркотици от тримата и действал като техен дилър.

По време на полицейската операция е разкрита и базата на тримата. Апартамент под наем служел като склад за наркотиците. Претърсването там и на още 6 адреса са намерени и иззети 10 електронни везни и общо над 25 000 лева в българска и европейска валута.

Разпространението на наркотиците ставало или чрез Стоян Р., или по телефона. Клиентите поръчвали дрогата, като в телефонните разговори били използвани кодови наименования за различните видове наркотици.

Окръжната прокуратура във Варна ще внесе искания в съда за определяне мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за четиримата обвиняеми, които вече съдействат на разследващите. Съдебните заседания ще бъдат утре, събота, във Варненския окръжен съд.

Действията по разследването продължават под надзора на Окръжната прокуратура във Варна.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.