in

От 50 до 500 лв глоба за родители на неваксинирано дете

Утре ще е готов списъка с неимунизираните деца във варненска област, данните от личните лекари са събрани, каза за „Нова Варна“ – д-р Анка Баева, началник отдел ” Противоепидемичен контрол” в здравната инспекция във Варна

От 50 до 500 лв варира глобата, която грози родителите на неваксинираните деца от варненска област. Утре ще бъде готов поименният списък на децата с липснващи ваксини против морбили, съобщи за Нова Варна д-р Анка Баева началник отдел ” Противоепидемичен контрол” в РЗИ Варна.

Данните от личните лекари и от училищните анкети са събрани и в момента се обработват. След публикуването на списъка възможните мерки срещу родителите на неваксинирани деца са убеждаване и при липса на сътрудничество глоба.

В момента медиатори обикалят ромски семейства издирвайки неваксинирани деца във Варна, коментира още д-р Баева. По думите й няма особена активност към васиниране в на здравнонеосигурени варненци, които могат да го направят безплатно в РЗИ Варна. За последната седмица от там са минали не повече от пет-шест души, уточни тя.

 

 

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева