in

50-годишна варненка отива в затвора за теглене на пари от чужда карта

50-годишната Донка Я. е била осъдена от състав на Варненския окръжен съд на 2 години лишаване от свобода при общ режим и глоба в размер на 600 лева.

Първоначално съдът определи подсъдимата да търпи наказание 3 години затвор, но заради призната вина в поисканото от Донка Я. съкратено съдебно следствие присъдата й бе намалена с една трета.

Донка Я. е била предадена на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна, за това че на 23 октомври 2017 г. изтеглила от чужда дебитна карта сумата от 400 лева без съгласието на титуляра.

Пострадалата жена пътувала в градския транспорт. Извадила портфейла си, за да покаже на контрольорката картата за пътуване. Малко по-късно в магазин тя установила, че портфейлът й липсва. От банкова служителка разбрала, че от картата й вече са изтеглени 400 лева. Записът от камерите отвел разследващите при подсъдимата Донка, която е осъждана 6 пъти.

Съдебният състав е уважил и гражданския иск в размер на сумата на неправомерно изтеглените пари.

Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд.


Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.

Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.

Подкрепи благотворителна кауза

За реклама: https://novavarna.net/реклама

Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/