Oпасна игра кара децата да се самоубиват (ВИДЕО)

Кадър: You Tube
Кадър: You Tube

Нова опасна онлайн игра, заплашва да се превърне в следващия “Син кит”.

Предизвикателството е наречено “Момо”.

То се цели в приложения за общуване на телефоните, наречени “WhatsApp”.

Неизвестни пишат на малки деца през приложението и когато те им отговорят, изпращат заплашителна снимка и започват да ги предизвикват да се самонараняват и дори да отнемат живота си, а ако не го направят, заплашват да прокълнат тях и семействата им. “Играта” много напомня на нашумялото преди година предизвикателство “Син кит”, заради което над 130 деца в Русия починаха.

“Момо” започва с анонимен човек, който се крие зад зловеща снимка. Когато бъде прието съобщението, децата започват да получават множество изображения на убийства и изнасилвания, като биват заплашени, че ако не сложат сами край на живота си, ще бъдат обладани. Лицето на “Момо” представлява жена с лицеви аномалии, взета от известна картина на японския художник Мидори Хаяши, който обаче няма нищо общо с играта.

За момента няма починали деца в следствие на опасната игра, но има множество ранени. От полицията призовават родителите да наблюдават децата си и тяхното онлайн сърфиране, както и да следят на кого и как дават паролите си и в какви сайтове влизат.

 

 

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Руснак излезе от спешното да пуши с нож в гърба (ВИДЕО)

снимка offnews.bg

Мадуро прекъсна интервю, арестува журналисти и конфискува техниката им