in

Ето го Борислав, който преби жена си до смърт във Варна(СНИМКИ)

снимка facebook

41-годишният Борислав Николов, който преби жена си Кремена до смърт на 24 февруари е бивш моряк, работел е като продавач в златарски магазин във Варна.

Същият е работел от 6 години в златарския магазин „Рома голд“, който се намира на кръстовището на ул. „Георги Бенковски“ и „Д-р Пискюлиев“ в морската столица.

По време на убийството Николов е бил в 5-дневен отпуск. Пробвахме да го открием на телефоните на работното му място но от там не бяха много словоохотливи и не пожелаха да коментират. ,От фейсбук профила му става ясно, че преди това Борислав е работил по кораби.

снимка facebook

Според неофициална информация насилникът често посягал на жена си, а веднъж дори счупил носа ѝ с чиния. Кремена подавала често жалби заради това, но веднага след това ги оттегляла в годините. Дори веднъж се оплакала в полицията заради факта, че мъжа й и отправил закана за убийство.

снимка facebook

С постановление на Окръжната прокуратура във Варна обвиняемият е задържан за срок до 72 часа, като предстои държавното обвинение да поиска от съда да му определи най-тежката мярка за процесуална принуда – „задържане под стража“. Очаква се утре във Варненския окръжен съд да бъде гледана мярката му за неотклонение.

Дори Борислав да се окаже вменяем, той няма да бъде съден за предумишлено убийство по новите текстове на Наказателния кодекс, които инкриминират домашното насилие, защото те влязоха в сила на 26-и февруари, а убийството е извършено на 24-и.

 

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева