in

Командирът на ВМС награди футболна легенда

Командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев
награди офицера от запаса Божил Найденов Колев

На 27 март 2019 година в Щаба на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев награди за дългогодишната спортна дейност, значимите професионални заслуги към развитието на армейския спорт, издигане имиджа на Военноморските сили, укрепване престижа на Република България и във връзка със 70 годишния му юбилей офицера от запаса Божил Найденов Колев.

Божил Колев започва спортната си кариера през 1959 година в юношеския отбор на ФК „Черно море“ – Варна. Като професионален футболист се състезава за ЦСКА, ФК „Омония“ – Република Кипър, както и за националния отбор на Република България.

С приключване на професионалната кариера като футболист през 1985 г. и в следващите 16 години заема различни треньорски длъжности в редица български и чуждестранни отбори, както и в българския национален отбор, където предава своя богат професионален опит.
В резултат на успешната професионална кариера Божил Колев е определен за футболист № 1 на Варна за ХХ в. и е варненски рекордьор с 83 участия в националните отбори (юношески, младежки и мъжки) на Република България.

В класациите за всички времена на Международната федерация на футболните статистици и историци, Божил Колев заема 18-та позиция сред защитниците с реализираните 74 гола в изиграните 373 мача.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/