in

Бедствено положение в Каракас, няма ток, вода, телефони и метро не работят

снимка nytimes.com/

Безпрецедентната енергийна криза във Венецуела, оставила без ток близо 30 милиона души, доведе до колапс в петролната индустрия, съобщи Аrgusmedia.com. Напълно е прекратено товаренето на танкери на терминала Хосе, обяви и представител на държавната петролна компания PDVSA.

Прекратили са работа и преработвателните предприятия на страната, които преработваха 610 хиляди барела дневно. Два дни венецуелските петролопроизводители се опитват да възстановят работа, но пускането на електричество така и не можа да бъде осъществено, информира dir.bg.

През януари Венецуела изнесе 940 000 барела петрол, което е с 40% по-малко от износа през декември 2018 година. Заради кризата не работят и повечето от бензиностанциите в страната, от 1800 общо едва 100 все още продават бензини и дизел.

 

Снимка: Twitter

От днес в страната спират работа летищата, повечето промишлени предприятия, отменени са занятията в училищата. Вече има и регистрирани случаи на мародерство в цялата страна, в Каракас бе ограбен супермаркет от разярена тълпа от гладни хора.

Заради липсата на ток най-малко 17 души са починали в болниците на страната през двата почивни дни, тъй като лекарите не могат да им окажат помощ при неработещо болнично оборудване. Водата също започна да спира и това заплашва Венецуела с епидемии.

*******
Спонсор на наградата този месец:happyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/