in

В Очна болница – Варна преглеждат безплатно за глаукома

За поредна година специалисти от Очна болница – Варна провеждат безплатни профилактични прегледи за глаукома.

Те вече започнаха и ще продължат до 22 март, като за целта гражданите трябва само да се запишат предварително на телефон 052/ 63 49 01. Поводът за профилактичната програма е Световната глаукомна седмица, която се отбелязва по традиция през март. Програмата е подходяща за хора над 40-годишна възраст с фамилна обремененост или с риск от развитие на глаукома.

По време на профилактичния преглед ще бъде изследвана зрителната острота, измерено вътреочното налягане и ще се оценява състоянието на зрителния нерв чрез оглед на очното дъно. При съмнение за глаукома или новооткрито заболяване пациентите ще бъдат насочени за допълнителни изследвания за уточняване на диагнозата – денонощна крива за проследяване на колебанията на вътреочното налягане, автоматизирана периметрия, измерване на централната роговична дебелина (пахиметрия) и оптична кохерентна томография.

 

*******
Спонсор на наградата този месец:happyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/