Върнаха самолет заради забравено бебе (СНИМКИ/ВИДЕО)

Самолет, излетял към Малайзия, се наложи да се върне в Саудитска Арабия, след като пътничка осъзна, че е забравила бебето си на терминала.

Пилотът на полета до Куала Лумпур отправил необичайна молба да се върне на летището в Джеда, малко след излитането. Това се случило след като жената споделила на кабинния персонал за безумната наглед ситуация, пише “Гардиън”, цитиран от dir.bg.

Снимка: Wikimedia

Видеоклип от разговора на пилота с контрола на въздушното движение разкрива необичайния диалог между него и операторите, когато иска разрешение да се върне в летище “Султан Абдул Азис”.

Снимка: mirror.co.uk

“Нека Бог да бъде с нас. Разрешете да се върнем”, иска разрешение за кацане пилотът. Операторът е доста объркан и се чува да разговаря с колегите си как да действат. Той също обяснява, че жена е забравила бебето си в зоната за чакане, според клипа.

Тогава отново се чува пилотът да повтаря на оператора: “Пътничката е оставила бебето се на терминала и отказва да продължи полета”.

След кратка пауза пилотът получава разрешение да се върне обратно на летището, от което е излетял.

Снимка: mirror.co.uk

Не се съобщава нито дали детето е било намерено, нито каква е била съдбата на майка му след инцидента.

Голяма рядкост е самолетите да се връщат или да се отклоняват от маршрута си за нещо, различно от технически причини или причини, свързани със здравословното състояние на пасажери.

През 2013 г. полет на “Америкън Еърлайнс” от Лос Анджелис до Ню Йорк се отклони към Канзас Сити заради “много непокорен пътник”, който отказа да спре да пее песента “Винаги ще те обичам” на Уитни Хюстън.

На следващата година в Ню Йорк самолет, който се отправя към Сеул, се връща обратно на летището, след като наследницата на шефа на Южнокорейските авиолинии Чо Хюн-ах принуди старши член на екипажа да слезе от самолета малко преди излитането, тъй като й сервирали макадамови ядки в пакетче, вместо в купа.

*******
Спонсор на наградата този месец:happyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Автор: Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.

снимка clubz

Жоро Шопа е задържан в Барселона

Снимка: Facebook

Над 1150 варненски семейства ползвали услугите на Общностния център