Опасен английски престъпник с 53 самоличности е заловен у нас

Снимка: ОД на МВР - Бургас
Снимка: ОД на МВР - Бургас

Извършител на множество въоръжени грабежи, представящ се с 53 различни самоличности, бе задържан в Бургас при проведена специализирана полицейска операция.

В нея са участвали служители на група “Издирване” към отдел “Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас, съобщават от дирекцията.

Сигнал за местонахождението на обявения за международно издирване с издадена европейска заповед за арест от властите в Кралство Великобритания 41-годишен английски гражданин постъпил около 11.45 ч. на 11 март чрез дирекция “Международно оперативно сътрудничество” (ДМОС).

Полицейските служители локализирали мъжа за по-малко от час и в резултат на съвместните действия със служители на ДМОС го задържали около 13.00 ч. в близост до Гимназията за изучаване на чужди езици “Васил Левски” в комплекс “Лазур”.

Англичанинът е в ареста на ОДМВР – Бургас, като предстои процедура по екстрадиране и предаването му на британските власти.

По случая са уведомени дирекция “Международно оперативно сътрудничество” и Бургаска окръжна прокуратура.

*******
Спонсор на наградата този месец:happyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Автор: Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.

Снимката е илюстративна

Непълнолетно момче ограби магазин за цигари с пистолет

Снимка: Пресцентър

13 студенти по медицина от ромски произход във Варна със стипендии от ЕС