Словенка си отряза ръката заради застраховка

Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна

Жена на 21 години е била арестувана в Словения заради това, че умишлено си е отрязала ръката, за да получи застрахователна премия в размер на няколкостотин хиляди евро, предаде АФП, като се позовава на полицията.

Действайки със съчустник, тя умишлено си е отрязала ръката до китката с циркуляр с надеждата да представи това като злополука, уточни говорител на полицията в Любляна Валтер Жрински.

Отрязаната ръка е била зашита в университетска болница в Любляна.

Следователите установили, че младата жена се опитала да използва пет договора за застраховка, които била подписала малко по-рано. Тя се надявала да получи общо 380 000 евро обезщетения, както и да получава по 3000 евро на месец заради инвалидност.

Жената и нейният съучастник – член на семейството й на 29 години, са поставени под арест и ще бъдат изправени пред съд. Те рискуват да получат присъда от осем години затвор. Съучастникът вече е бил осъждан за измами.

Двойка по-възрастни съучастници, също от семейството на младата жена, е поставена под съдебен контрол. Случаят, за който съобщи полицията, е станал в началото на годината в предградие на Любляна.

Източник: БТА

*******
Спонсор на наградата този месец:happyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Кога ще се завърне пролетта?

снимка София филм фест

Какви са изненадите на юбилейно варненско издание на “София филм фест”?(ВИДЕО)