in

Жоро Шопа е задържан в Барселона

снимка clubz

Георги Семерджиев (Жоро Шопа), в чиято къща в Испания бяха арестувани издирваните Ветко и Маринела Арабаджиеви, също е бил задържан в Барселона, научи bTV от свои източници.

Очаква се в рамките на днешния ден всички документи във връзка с ареста да пристигнат у нас. До 5 дни трябва да се гледа мярката за неотклонение на Семерджиев, като испанският съд ще трябва да реши дали той да бъде екстрадиран у нас.

Срещу Жоро Шопа още в края на миналата седмица Софийската районна прокуратура започна досъдебно производство за лично укривателство на бизнесмените.

Първоначално той също беше търсен – но от швейцарските власти. По-късно обаче те се отказаха от ареста му.

Пред bTV Георги Семерджиев заяви, че Арабаджиеви не са се укривали при него, а са били на гости в дома му и в крайна сметка сами са се предали.

Ако бъде доказана вината му, законът предвижда до 5 години лишаване от свобода.

*******
Спонсор на наградата този месец:happyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/