Делото срещу шефа на БНТ: Този път се разболя съдията

За седми път бе отложено делото срещу генералния директор на БНТ Константин Каменаров за шофиране след употреба на алкохол, въпреки че той се яви в съдебната зала на днешното заседание.

Този път обаче се е рязболяла съдия от тричленния състав. А това е абсолютна процесуална пречка да бъде даден ход на делото, тъй като в наказателния процес не може да бъде променян съдебният състав.

Каменаров обжалва на втора и последна инстанция в Софийския градски съд (СГС) присъдата от година и 6 месеца условно лишаване от свобода за шофиране след употреба на алкохол през 2016 г. Той вече даде показания пред съда, с които оспори редовността на лабораторното изследване на кръвната проба, заради което бе призована за разпит пред съда лекарката от УМБАЛ “Света Ана” Росица Иванова. На миналото заседание на 18 февруари лекарката се яви, но тогава отсъстваше Каменаров с представен болничен лист за дните от 14 до 20 февруари и разпитът не се състоя поради неговото желание да присъства.

Драмите съпътсващи това дело станаха зрелищни, след като в един от дните от болничния лист – на 19 февруари, той бе видян в телевизионните новини да присъства на събитие в Брюксел. Днес Каменаров напусна бързо Съдебната палата с адвоката си и не се спря при журналистите.

Значението на този процес е многопосочно извън чисто юридическата му същина, защого, ако СГС потвърди осъждането му, макар и условно, той ще изпадне в несъвместимост с длъжността генерален директор на БНТ, и ще трябва преждевременно да напусне поста.

Делото ще продължи на 26 март.

Източник: Дневник

*******
Спонсор на наградата този месец:happyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Снимка: Дарик

Варна се рекламира на туристически борси в Москва

Сакскобургготски се възмути: Във властта има промити мозъци