in

Бащата на битата Девора: Тя продаваше наркотици(ВИДЕО)

снимка Мердин Берберов, Нова Варна

Състав на Варненския окръжен съд днес остави в ареста Христо Христов, обвинен, че на 1 март тази година е пребил жестоко дъщеря си Девора.

Състав на Варненският окръжен съд преди минути реши да остави с най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ Христо Христов, обвинен в това, че на 1 март е пребил жестоко дъщеря си Девора.

Съжалявам, аз много обичам децата си и години наред се боря за тях, каза в съдебната зала Христов, като обеща, че ако съда го пусне под гаранция или в домашен арест ще потърси специализирана помощ за контрол на агресията, която е проявил. Девора е най-голямата ми слабост, именно затова тя се превърна в проблемно дете, не случайно кръстих и хотела си на нея. Девора дойде от Сливен много разглезена, с двойки отгоре до долу, записах я на курсове да си поправи успеха, обясни още бащата, обвинен в насилие. Имах съмнения, че продава наркотици.  Агресията в конкретния случай ми се отключи, когато разбрах, че ме обира за пореден път. Видях в телефона й и контакт с име „Дилърката“. Мразя наркотиците, каза още Христов.

Според съдебният състав има неоспорими доказателства, че Христов е съпричастен към побоя и би могъл да го повтори, както и да се укрие. Тримата адвокати на бащата обаче внесоха интересни подробности към случилото се. Според тях побоят бил манипулация от страна на майката. Имало е няколко шамара, но преди това момичето подало същата молба за домашно насилие и срещу майка си. За молбата потвърдиха и от Агенция за закрила на детето, чрез която в момента Девора е  в кризисен център. Стана ясно още, че по време на инцидента е имало най-малко трима свидетели, другата дъщеря Ванеса, сестрата на Христов и  братовчедката на Девора. Те въпреки че бяха в съдебната зала, не пожелаха да коментират случилото се.

снимка Мердин Берберов, Нова Варна

Както „Нова Варна“ вече писа по-голямата дъщеря на Христов Ванеса на предишното съдебно заседание беше категорична, че сестра й лъже. Не за първи път 15-годишната вече Девора манипулирала родителите си и ги изнудвала за пари.

Припомняме, че Христов е морски офицер, собственик на хотел „Девора“ в к.к. „Чайка“.  До побоя се стигнало, след като девойката, която дошла да живее при него, откраднала 2000 евро, част от които пратила на майка си, а друга на приятелки.

Христов и съпругата му, с която са разведени, години наред водят съдебна битка за трите им деца, Христо на 8, 14-годишната Девора и 16-годишната Ванеса, която живее при баща си и днес беше неотлъчно до него в залата.

снимки и видео Мердин Берберов, „Нова Варна“

*******
Спонсор на наградата този месец:happyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева