in

Осъдиха на пробация крадец на ток

За кражба на ток, Районeн съд – Варна наложи наказание „пробация“ на 49-годишен мъж от община Долни Чифлик

При проверка на служители на енергийния оператор, извършена на 25 януари 2018 г. в едно от селата на община Долни Чифлик се установява, че в постройка без открита партида за електрозахранване, има незаконно прикачване към електроразпределителната мрежа.

Постройката се обитавала от семейството на подсъдимия, който посредством вкопан в земята кабел се свързал с електрическата инсталация на необитаема къща в съседство и оттам неправомерно се присъединил към мрежата за ниско напрежение. По този начин потребяваната от семейството на подсъдимия електрическа енергия не минавала през средство за търговско измерване, не се отчитала консумираната мощност и съответно не била заплащана.
49-годишният мъж е неосъждан. Той се призна за виновен в неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа за периода от края на мeсец декември 2017 г. до 25 януари миналата година, с което създал условия за непълно отчитане на консумирания ток. Деянието е наказуемо по чл.234В, ал.1 от Наказателния кодекс.

По силата на постигнато в съдебна зала споразумение, Районен съд – Варна наложи на подсъдимия наказание от 6 месеца пробация при двете задължителни мерки – регистрация по настоящ адрес и срещи с пробационен служител.

Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.

 

*******
Спонсор на наградата този месец:happyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/