Анита Мейзер учи на добри обноски пандизчийки

В Сливенския затвор Анита учи на английски език осъдените жени, освен това им дава съвети за обноски и етикет, като участва активно в програми, с които да се подпомогне социализацията им след освобождаването.

Силиконката със свинските опашки няма да иска предсрочно, излиза за Великден.

Анита Мейзер излиза окончателно на свобода на 10 април. Така тя ще прекара великденските празници с близките си, след като Върховният касационен съд я върна в Сливенския, за да доизлежи присъдата си. Анита отговаря за непредумишленото убийство на съпруга си Ники Димов. Силиконката стяга две свински опашки около врата на културиста, но не преценява ситуацията и той се задушава, обобщава ВКС. Това наложи връщането на Анита Мейзер в женския зандан за още 52 дни. Така тя ще прекара трети рожден ден в килията, след като бе закопчана през август 2016 година.

“На този етап обмисляме дали въобще да искаме предсрочно условно освобождаване, защото в крайна сметка общественото мнение достатъчно нагнетява обстоятелствата”, коментира пред “България Днес” адвокат Петър Чалъмов. Той поясни, че именно заради широкото медийно отразяване делото за предсрочното й излизане ще се гледа в Сливенския съд. Според него магистратите биха я пуснали, но срещу пробация, което ще връща отново и отново Анита към ужаса при срещите с пробационен служител веднъж месечно.

“Мен ако питате, няма смисъл да се удължава агонията с още заседания и да се предизвикват отново негативни коментари в медиите. Тя достатъчно трудно преживява случилото се”, коментира още адвокатът й. Той е категоричен, че според него е по-добре Анита да “стисне зъби” и да издържи, за да се приключва веднъж за винаги.

Чалъмов коментира, че Анита понася стоически завръщането си в килията и засега е стабилна психически. В началото е била шокирана, но след като прекара близо две години в килията, се е окопитила и се е завърнала към предишните си занимания.

В Сливенския затвор Анита е учителка на осъдените жени. Тя им преподава английски, но освен това им дава съвети за обноски и етикет, като участва активно в програми, с които да се подпомогне социализацията им след освобождаването.

От миналата неделя е започнала строгия великденски пост, с който се надява да пречисти тялото си и да й бъдат опростени греховете, за да започне живота си отначало.

“Не е решила още дали ще остане в България, след като излезе. Ако не бъде приета добре от обществото, може да си замине и за САЩ”, коментира още адвокатът й Петър Чалъмов.

Анита прави планове да се опита да развива нов бизнес, след като излезе от килията. Той ще е в сферата на модата, като не е изключено и да създаде спортна и елегантна линия с нейното име.

Междувременно дъщеря й Джулия се е установила в България в очакване на края на съдебната сага. Тя се занимава с бизнес делата на майка си, която от заминаването си за САЩ през 90-те години до инцидента с Николай бе създала своя малка, но доходоносна империя.

Въпреки слуховете, че проблемите с Темида са я разорили, близките й твърдят, че Анита няма финансови проблеми. По-сериозни са психическите й травми в килията, както и някои физически болежки, които се отключват от обездвижването в зандана.

Преди инцидента с Николай от август 2016 година Анита Мейзер се слави като истинска фитнес фурия. След като я арестуват, тя спира да тренира и именно това води до болките в гърба и кръста, които я мъчат.

“Анита много се е променила и се е затворила. След като я пуснаха на свобода, спря да излиза от дома си, защото страда от параноя, че някой ще я нападне и че хората я мразят. Съсипана е и се надяваме бързо да се върне към себе си”, коментират от близкото й обкръжение.

Отива и в Страсбург

Делото за Анита Мейзер може да стигне до Страсбург. Адвокатът й обмисля дали да се търси сметка за връщането й в затвора. По думите на Чалъмов това е психически удар, който Анита не е очаквала. Освен това се обмисля да се търси сметка за твърде дългия престой в ареста без окончателна присъда. Анита прекара близо 2 години затворена, докато делото се точеше по инстанциите. Според адвокатите й подобно задържане за непредумишлено убийство е безпрецедентно, още повече че Анита е с идеална автобиография, с чисто съдебно минало и постоянен адрес у нас.

 

*******
Спонсор на наградата този месец:happyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

И Марешки напусна парламента

Снимка: Нова Варна

Райони без вода във Варна