Приключи почистването на деретата във Варна

снимка Мердин Берберов, Нова Варна
снимка Мердин Берберов, Нова Варна

Приключи акцията за почистване на 51 дерета, канали, водостоци и канавки на територията на община Варна, като през периода от 1.10.2018 г. до 28.02.2019 г. е извършено почистване от битови, растителни отпадъци, наноси и паразитна растителност.

На територията на район „Одесос“ са обхванати 2 участъка: канавка на ул. „Стоян Заимов“ и дере от ул. „Девня“ до заустването във Варненско езеро.

В район „Приморски“ 22 участъка са включени в акцията – деретата край Златни пясъци, в СО „Ален мак“ до сп. „Заимов“; дерето, което е успоредно на пътя за с. Каменар; отводнителна канавка край Дървения мост, сп. „Заимов“ и к.к. „Слънчев ден“; Кокарджа дере; Домус дере; Франга дере; Кемер дере; дерето край Телевизионна кула; дере Траката; дере в Приморския парк; отводнителни канавки, прилежащи на детелината на ул. „30-та“ в к.к. „Св. Св. Константин и Елена“; отводнителен канал, успореден на бул. „Васил Левски“; Драгу дере; дере Абатко; отводнителен канал, успореден на бул. „Цар Освободител“; отводнителни канавки, разположени от двете страни на пътя за „Аладжа манастир“; отводнителна канавка, прилежаща на детелината и канавка, успоредна на пътя за ВСУ в СО „Ален мак“; дере от ВСУ до плаж Кабакум; Кайнак дере, Фатрико дере – кв. Виница и Шокъров канал.

На територията на район „Младост“ са почистени 7 участъка: Елпромското дере; отводнителен канал под ул. „Девня“ и ж.п. мост до кръговото с бул. „Република“, дере в ЗПЗ-север от бул. „Ян. Хуняди“ до Елпромско дере; дере в СО „Сълзица“; дере и отводнителен канал по ул. „Георги Пеячевич“, дере в Пчелина и дере в местността Кочмар.

На територията на район „Вл. Варненчик“ са почистени 8 участъка: пътна канавка на бул. „Вл. Варненчик“; Балъм дере – в участъците от бул. „Трети март“ до бул. „Цар Освободител“, от бул. „Цар Освободител“ до бул. „Януш Хуняди; части от дере Налбанка, дере Ментеше.

На територията на район „Аспарухово“ са почистени са 7 участъка: канавка на ул. „Орел“; канавка на южен пътен възел по ул. „Народни будители“; дере на ул. „Горна студена“, дере м-т Карантина; канавка от кв. Аспарухово до кв. Галата и канавка в м-т Прибой; дере Моряшка и канавка на ул. „Янтра“. В кметство Константиново са почистени 2 участъка на отводнителния канал на ул. „Васил Левски“, в кметство Тополи – 1 участък, в Звездица – 2 участъка.

*******
Спонсор на наградата този месец:happyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

снимка btv

Бойко Борисов заби шампионски гол (ВИДЕО)

Снимка: live.varna.bg

Въздухът във Варна тихомълком ни убива. Общината мълчи