Синът на убитата жена я намушкал 15 пъти

Розалина Цанкова от столичния квартал Дианабад е била убита с близо 15 удара с нож от нейния син. Престъплението е извършено най-вероятно вечерта в неделя. 42-годишният извършител се е криел в хотел, но е задържан. Това стана ясно от изявление на градския прокурор на София Емилия Русинова.

Сигналът в СДВР е подаден на 12 март от съседи, след като колеги на починалата са я потърсили, тъй като не се явила 2 дни на работа, пише traffiknews.bg

“Събраните към настоящия момент доказателства категорично сочат, че нейният син е извършил това жестоко криминално престъпление”, обясни прокурор Русинова.

По думите ѝ от събраните доказателства става ясно, че най-вероятно смъртта е настъпила в резултат на травматична кръвозагуба.

“Установено е, че са нанесени около 15 прободно-прорезни рани в областта на гръдния кош и корема. Има такива рани и по лицето и защитни по ръцете. Това, което сме установили към настоящия момент е, че деянието е извършено след употреба на алкохол от страна на обвиняемия и възникнал конфликт точно по повод употребата на алкохол”, каза още Русинова.

Синът на Розалина е задържан за 72 часа, а утре ще бъде изправен пред СГС с искане от страна на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за неотклонение, а именно “задържане под стража”.

По думите на прокурор Русинова 42-годишниуят мъж има криминални регистрации, но не е осъждан. Има данни, че е водил и скитнически начин на живот.

Пред TrafficNews.bg съседи на 64-годишната жертва разказаха, че синът й често е изчезвал за дни, а понякога пиян се е заключвал в апартамента и майка му е трябвало да се подслонява при комшиите.

*******
Спонсор на наградата този месец:happyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

Митрополит Йоан помогна на болно дете от Аксаково (СНИМКИ/ВИДЕО)

Защо се срина Facebook