in

От последните минути: Автобус премаза крака на дете във Варна

Снимка: Община Варна

Автобус 41 е премазал крачето на малко момиченце до Автогарата.

Инцидентът е станал преди минути, предаде информационна агенция „Черно море“.

На местопроизшествието има полиция, линейка е отвела веднага пострадалото дете до МБАЛ „Света Анна“. Причините за инцидента се изясняват, от полицията все още не са дали информация по случая. Крачето на детето е затиснато от автобусната врата в последната секунда, обясниха от пресцентъра на полицията.

От МБАЛ „Света Анна“ съобщиха за „Нова Варна“ , че детето е прегледано, с травма на дясното краче, състоянието му е добро и е изписано за домащно лечение.

Според директора на „Градски транспорт“ инж. Злати Златев, подобни инциденти с вратите на автобусите се случват сравнително често. Той е категоричен, че всички автобуси имат спeциален датчик, който контролира процеса на отваряне на вратите. Ако има усилие при затваряне, датчика я кара тя да се отвори автоматично. Устройството работи безотказно и при по-старите автобуси. Засега не е ясно дали шофьора на автобуса има някаква вина и не се предвижда санкция за инцидента.

*******
Спонсор на наградата този месец:happyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева