in

Шумен има двама световни шампиони по муай тай

Снимка: strelabg.com

Шумен има двама световни шампиони по муай тай. На първенството на света в Тайланд титли спечелиха Иван Иванов и Християн Тотев от СК „Шуменска крепост“.

При дебюта си на световно първенство Иван Иванов записа три убедителни победи. В категория до 86 кг Иванов победи състезатели от Мароко и Тайланд, а в спора за златото той не остави шанс на боец от Италия.

Настоящият световен шампион Християн Тотев за пореден път доказа, че в категория до 91 кг в този стил е без конкуренция. Вчера шуменецът победи поляк, а днес записа убедителна победа срещу иранец. За Християн Тотев това е четвърта световна титла по муай тай.

На това Световно първенство в Тайланд българските бойци, наставлявани от Николай Атанасов и Марио Кирилов, завоюваха общо 7 титли.

*******
Спонсор на наградата този месец:happyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.