Нова мода: Да отидеш на меден месец сам

снимка pixabay
снимка pixabay

Планирахте сватбата заедно, минахте заедно по пътеката и изрекохте обетите си заедно.

Сега има само още едно нещо, което трябва да направите: да отидете на меден месец, но този път не заедно.
Според нов доклад на The New York Times, соло пътуванията за медения месец са нова тенденция. Всъщност, очевидно практиката е толкова модерна, че са й дали два псевдонима: solomoons и unimoons, посочва T+L.

“Нито един от нас не искаше да бъде там, където е другият”, казва за вестника Айрин О’Брайън, която наскоро се омъжва за Мел Маклайн.
“Всеки от нас се върна в Дъблин, изпълнен с истории за нашите пътувания и наистина се радвахме да се видим отново, за да споделим спомените си,” допълва младоженката.

Според Джесика Карбино, експерт по онлайн запознанства и социолог, всичко това е част от развиващата се идея за това какво означава брак.
„Честно казано, идеята за отделни медени месеци може да е сигнал за продължаващата еволюция на брака“, казва тя за Times, цитирана от profit.bg.

„Като се има предвид признанието, че за повечето двойки днес бракът и партньорството се смятат за всепоглъщащи, а партньорът трябва да изпълнява всяка роля – физическа, духовна, емоционална и сексуална, може би отделните ваканции са признание сред някои двойки, че всички очаквания не могат да бъдат изпълнени от един човек.” Въпреки това, не всеки харесва идеята за соло меден месец. Все още има старомодни младоженци, които заминават заедно на първата си ваканция след брака.

*******
Спонсор на наградата този месец:happyLifeСтани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.

Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.

Подкрепи благотворителна кауза

За реклама: https://novavarna.net/реклама

Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

снимка tollebild.com

В опит за световен рекорд: Стотици караха ски по бански

снимка pixabay

Учени: Яйцата съсипват сърцето