in

Подареният кувьоз лекува бебе, родено само 680 грама

Снимка: Пресслужба АГ болница

Екипът на АГ болницата във Варна изказва огромната си благодарност на „Аз вярвам и помагам“ за даренията, които сме получили през годините от организиране от тях кампании за събиране на пластмасови капачки.

Модерната и високоспециализирана апаратура от кампанията „Аз вярвам и помагам“ са кувьоз и реанимационна маса за целите на Неонатологично отделение. От началото на 2019г. до момента в отделението по Неонатология към АГ болница са лекувани 64 недоносени деца, като най- малкото до момента е 680 г.

В АГ болница от началото на годината са проплакали над 400 бебета.

С тази апаратура се подобрят интензивните грижи, които екипът на болницата полага ежеминутно за най-малките, но и най-борбени пациенти. Един от основните проблеми на бебетата с такова тегло е проблема с терморегулацията. Интензивнитят кувьоз им осигурява максимален комфорт, снабден е с всички възможности за подаване и дозиране на кислород. Апаратурата е изключително ценна за отделението като се има предвид големия брой бебета, които се лекуват в интензивно отделение, съобщават от пресслужбата.

Следващото събиране на капачки е планирано за събота, 13 април 2019 г. от 9:00 ч. до 16:00 ч. пред Катедралният храм-паметник „Успение богородично“.

 

*******
Спонсор на наградата този месец:happyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Надежда Алексиева

Завършила съм фотография, имам повече от 15 години опит като фоторепортер и репортер. Обичам честната и провокираща журналистика, морето и добрите хора.