in

От последните минути: Тереза Мей поиска официално отлагане на Брекзит

снимка facebook

Премиерът на Великобритания Тереза Мей официално поиска отлагане на Брекзит до 30 юни, съобщават световни агенции.

Андреа Ледсъм потвърди, че премиерът Тереза Мей ще поиска кратко отлагане. На редовния парламентарен контрол Мей обяви, че е изпратила писмо на председателя на Европейския съвет Доналд Туск за отлагане на Брекзит с три месеца. Тя подчерта, че не е склонна отлагането да продължи след 30 юни. Министър-председателят повтори, че депутатите са гласували в четвъртък за кратко отлагане на Брекзит. Мей смята, че не е в ничий интерес участие на изборите за Европейски парламент, пише news.bg.

Това би било неприемливо, каза тя. Премиерът няма да поиска дълго отлагане напускането на ЕС. Според нея правителството ще проведе още едно гласуване за сделка с ЕС. Лидерът на Лейбъристката партия Джереми Корбин коментира от своя страна, че Обединеното кралство е в „национална криза“. Той обяви, че провежда разговори с депутатите за договаряне на алтернативни подходи, утре ще посети Брюксел. Мей отговори, че лейбъристите искат да се предотврати Брекзит. Министър-председателят не знае лейбъристите какво искат изобщо. Премиерът обвини Корбин в неуважение на демокрацията с искането си за втори референдум.

От своя страна лидерът на лейбъристите заяви, че днес се отбелязват 1000 дни от провеждането на референдума за Брекзит. По думите му премиерът не успя да убеди депутатите за сделката, което е нищо друго освен провал. Хората са разочаровани от подхода й.

Премиерът пък каза, че отговорът на Корбин показва, че не уважава резултатите от референдума. „Даунинг стрийт“ публикува писмото на Мей до Туск.

*******
Спонсор на наградата този месец:happyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/