in

Трима варненци с медали от световните игри в Абу Даби (СНИМКИ)

Снимка: fan.bg

Трима варненци завоюваха медали на Световните игри „Спешъл Олимпикс“ 2019, които се проведоха в Абу Даби.

Велико Великов – студент от 1. курс на специалност „Социален мениджмънт“ в ТУ – Варна, е вицешампион и завoюва сребърен медал в Абу Даби в дисциплината „английска обездка“ от състезанието по конен спорт, съобщават от университета.

Снимка: fan.bg

Световните летни игри на „Спешъл Олимпикс“ в Абу Даби се превърнаха в едно от най-значимите световни спортни събития от 14 до 21 март. В надпреварата в Обединените арабски емирства се включиха над 7000 атлети от повече от 170 държави в 24 спорта.

Снимка: fan.bg/Сестрите Ваня и Таня

България беше представена в 7 вида спорт от отбор от 18 състезатели, трима от които са от Варна. С медали се връщат и двете съотборнички на Велико от морската столица. Ваня Иванова завоюва златото на дълъг скок и бронз на 100 м гладко бягане, а бронзов медал в същата дисциплина на 100 м спечели и нейната сестра близначка – Таня Иванова.

Повече за игрите в Абу Даби и за успехите на нашите атлети можете да прочетете в официална страница на „Спешъл Олимпикс България“: fan.bg.

*******
Спонсор на наградата този месец:happyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.