in

5 неща, за които двойките не искат да бъдат съдени

Снимка: Pixabay

Има хора, чиято основна работа е да обсъждат личния живот на другите. Те обичат да наблюдават какви дрехи носят, къде пазаруват, да разпитват каква заплата взимат или с кого излизат.

И докато на едни не им пука от хорското мнение, други от нас се афектират от подобно внимание.

Казват, че щастието обича тишината. Затова и повечето сериозни двойки не обичат да споделят подробности от личния си живот и крият успехите си. Но това провокира още повече любопитството на някои и те продължават да се ровят в живота им и дават непоискани съвети.

Екипът на tialoto.bg представя няколко неща, за които повечето двойки не биха искали да бъдат съдени от останалите:

За умалителните имена, с които се наричат

Нормално е двама души, които се обичат и са заедно от доста време, да използват умалителни имена и прякори, за да се обръщат един към друг. Най-често такива са Бебе, Мечо, Коте, Сладкишче, Щастие, Слънце… Въпреки че те ги намират за мили думи, за други, които ги слушат отстрани, това е признак на разлигавеност. Но това, че някои се дразнят на общуването между двама влюбени не значи, че те трябва да престанат да използват любимите си думи и изрази.

За расата или религията на двамата

В днешно време съществуват най-различни двойки. Понякога християни се женят за мюсюлмани и обратно. На улицата може да срещнете жена от азиатски произход, омъжена за българин или бял мъж с чернокожа жена. Въпреки всички призиви за толерантност, има хора, които не възприемат за нормални така наречените смесени двойки или бракове, но те са част от обществото ни и не бива да си затваряме очите за тях.

За минали връзки

Има личности в живота ни, които не умеят да пазят тайна. Освен това те винаги може да ни изложат с някой спомен от миналото, който искаме да забравим. Те са лицемерни и нарочно ще развалят настроението на една нова двойка, ако заговорят за минали любови. Никой, който си има ново гадже, не желае да слуша излияния за това как предшественикът му има много повече качества от него. Ако имате обвързани приятели, внимавайте какво говорите пред тях, особено за предните им връзки.

За голяма разлика в годините

При много от двойките момичето е доста по-малко от момчето. Или пък има примери, при които възрастни мъже с по един брак и деца зад гърба си се женят за 20-25-годишни жени, които са на годините на наследниците им. Разликата във възрастта бие на очи и не всеки си мълчи за това. По-любопитните дори задават безброй въпроси за това кои са причините тези хора да са заедно.

Винаги когато тръгнете да съдите такава двойка, опитайте се да се поставите на нейното място. Ако вие се влюбите в доста по-млад мъж, да кажем, едва ли ще мислите по този начин.

По-лошо е, ако имате дъщеря, сестра, брат или не дай си боже майка или баща, които имат такава връзка. Тогава дори и да не я одобрявате, трябва да се постараете да я приемете в името на разбирателството помежду ви. Може да минат месеци, а при някои и години докато мисленето се промени и възрастовата разлика остане на заден план.

Къде ходят и какво правят

Понякога двама души се нуждаят от уединение и няма нищо лошо да си вземат стая в хотел, за да го получат. Те са големи хора и носят последствията от решенията си. Понякога от самия персонал са наясно, че нечий чужд мъж е дошъл с любовницата си или жена е изневерила на своя съпруг и допълнително усложняват ситуацията с искането на документи. Да не говорим, че в малкия град всичко се знае и е трудно да се пази дискретност. Дори и да са обявили публично връзката си, някои двойки не желаят да бъдат съдени за местата, на които ходят на почивка или хората, с които общуват.

*******
Спонсор на наградата този месец:happyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.