in

Куче герой спаси стопаните си по време на стрелба

Храброто куче с име Зиро загина, докато е спасявал живота на стопаните си. Кучето е нападнало мъж, който е успял да стреля по трима членове на семейството му. Благодарение на косматия герой, стопаните са оцелели.

Историята се развила в американския град Хюстън. Кучето Зиро (Zero), от породата пиринейско планинско куче, е загинало след нападение на мъж, който стрелял около къщата на стопаните му, научаваме от trafficnews. В този ден семейство Мартинез празнувала рождения ден на 13 годишната им дъщеря на двора на къщата.
Мъжът, който е бил съсед на Мартинез неочаквано се появил на празненството. „Първо ме удари през лицето. Синът ми Патрик беше до мен и веднага го удари в отговор. Хавиан (престъпникът) се отдръпнал, извадил пистолет от панталона си и започна да стреля“, разказва майката Лаура Мартинез.

Въоръженият мъж направил осем изстрела, четири от които травмирали Лаура и членовете на семейството й. Един куршум попаднал в крака на Лаура, друг – в крака на сина й, още два куршума отнесла доведената дъщеря на Лаура. Веднага след началото на стрелбата смелият Зиро се хвърлил да защитава семейството си и захапал ръката на престъпника и го повалил на земята. След което мъжът три пъти стрелял в кучето.

Семейството твърди, че през нощта преди празненството е имало конфликт със стрелеца. Той ги заплашвал, дори крадял вещи от дома им. Сега престъпникът все още е на свобода, според полицията е опасен и въоръжен. Предявени са му три обвинения за въоръжено нападение.

*******
Спонсор на наградата този месец:happyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/