in

Ремонтираха злополучния парапет в МБАЛ „Св. Анна“ във Варна

Снимка: "Нова Варна"

Ремонтираха стълбището в МБАЛ „Св. Анна“, където почина двегодишно дете в началото на февруари. Ремонтът е бил планиран още преди злополуката, но се осъществява едва сега, съобщават от лечебното заведение.

Снимка: „Нова Варна“

Детето паднало от около три етажа височина като се промушило през парапета на междустълбищната площадка в старата сграда на болницата. Там се намира родилното отделение. Парапетът не е подменен изцяло, а е ремонтиран така, че да отговаря на изискванията, съобщиха за „Нова Варна“ от лечебницата. Ремонтирано е и фоайето на първия етаж.

Снимка: „Нова Варна“

Сградата с бръшляна получи и два асансьора след като единия от тях пропадна заради претоварване. Новият пътнически асансьор е монтиран. Той е снабден с видеонаблюдение, в реално време ще може да се следи за безопасното му използване. От ръководството се надяват пътниците да бъдат стриктни и да не допускат претоварване.

Снимка: „Нова Варна“

Товарният асансьор е доставен и ще се монтира идната седмица.

Министерството на здравеопазването плати 180 000 лева за новите придобивки.

 

*******
Спонсор на наградата този месец:happyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Надежда Алексиева

Завършила съм фотография, имам повече от 15 години опит като фоторепортер и репортер. Обичам честната и провокираща журналистика, морето и добрите хора.