in

Йончева: Цветанов вън от политиката

БСП настоява зам.-председателят на ГЕРБ и лидер на парламентарната група Цветан Цветанов да напусне политиката. „Ние настояваме не само за оставките на Цветан Цветанов, но и на неговото напускане на българската политика“, заяви говорителят на ПГ на БСП и водач на евролистата Елена Йончева.

По нейни думи проблема в скандала с апартаментите на властта не са само подозренията, че имотите са купени от „Артекс“ на цена под пазарната. „Проблемът е как се прокарват лобистки закони. Преди дни Българската стопанска камара излезе с информация, че 42 на сто от приетите закони минават през задния вход“, допълни още Йончева, цитирана от traffiknews.bg

Йончева: Цветанов, Рашидов и Колева да подадат оставки
Проблемът не е само в апартаментите, а в прокарването на лобистки закони, добави тя

Тя се спря на промените в Закона за устройство на територията от 2017 година. Според информация от „Артекс“ са се позовали именно на тези промени, за да продължат строежа на небостъргача „Златен век“ в Лозенец.

Преди ден стана ясно, че правосъдният министър Цецка Цачева е подала оставка и премиерът я е приел. Оставката подава и заместник-министъра на спорта Ваня Колева.

Те са двама от четиримата замесени в скандала с апартаментите на властта висши фигури от ГЕРБ с апартаменти от „Артекс“ в столичния квартал „Изток“. Останалите двама са именно Цветанов и депутатът Вежди Рашидов.

*******
Спонсор на наградата този месец:happyLife



Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.

Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.

Подкрепи благотворителна кауза

За реклама: https://novavarna.net/реклама

Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/