in

Цачева след оставката: Не желая името ми да тежи на премиера

Решението ми е правилно и споделено от министър-председателя, каза правосъдният министър в оставка

Оставката е личен акт. Не желая по никакъв начин името ми да тежи на премиера Борисов в тази вече предизборна кампания. Това написа в официалния си профил във фейсбук Цецка Цачева във връзка с подадената от нея оставка.

Припомняме, че вчера тя заяви, че напуска поста си на на министър на правосъдието заради скандала със закупеното евтино жилище на ул.“Латинка“ 8. По-късно от правителствената пресслужба съобщиха, че министър-председателят Бойко Борисов е приел подадената оставка.

Ето какво написа още Цецка Цачева:
„Оставката е личен акт, във времето назад съм показала, че мога да нося отговорност. Поех отговорността за загубата на президентските избори лично, еднолично и това се доказа с проведените след това парламентарни избори и партията ГЕРБ и към този момент управляваща, мандатоносител на кабинета Борисов 3. Не желая по никакъв начин името ми да тежи на премиера Борисов в тази вече предизборна кампания, нито пък на МС, на правителството като цяло, поради което считам, че решението ми е правилно, а то е споделено и от министър-председателя. Така се носи отговорност според мен“.

*******
Спонсор на наградата този месец:happyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/