Шестокласници пребиха и се гавриха със съученичка във Варна

Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна

Ученици от аспаруховското училище “Любен Каравелов” блъскали и ритали 12-годишната И. и се подигравали с нея. Записали всичко на клип. Прокуратурата разследва случая, а насилниците са предложени за наказание

За пореден случай на агресия между деца във Варна, научи “Нова Варна”. Жертвата е 12-годишно момиче, което на 18 март е било нападнато от няколко свои съученици от аспаруховското училище “Любен Каравелов”. Освен че са я били и блъскали, четири момичета и момчета са я карали да прави “неприлични неща”, съобщи за “Нова Варна”  бабата на пострадалото момиче. Освен гаврите децата, които са от ромски произход, са записали случилото се на клип, който са разменяли помежду си.

След случката шестокласничката е в шок и отказва да ходи на училище. За инцидента е сезирана полицията, потвърдиха от пресцентъра на ОД на МВР. Документите по случая вече са предадени на Районната прокуратура във Варна, каза за “Нова Варна” говорителят на прокуратурата Вяра Алексиева. По думите ѝ във връзка със случая е направена и нарочна среща между заинтересованите институции – полиция, прокуратура, представители на училището, както и Агенцията за закрила на детето. Стана ясно, че насилниците вече са предложени за изключване от училището, както и че по случая работи инспектор от Детска педагогическа стая.

Според шефката на Агенцията във Варна – Анна Конукова, тормозеното момиче е затворено като характер, лабилна и неконтактна, с което вероятно е предизвикала подигравките на съучениците си.  Конукова обаче беше категорична, че по време на случката, разиграла се в близост до училището, няма упражнен сексуален тормоз върху момичето. По време на случката по-скоро са правили неприлични неща, коментира още тя.

“Нова Варна” се опита да се свърже с директорката на училище “Любен Каравелов” Димитринка Георгиева, но въпреки опитите ни, не успяхме да получим коментар от нея.

По препоръка на експертите от Закрила на детето в момента детето посещава психиатър, който да ѝ помогне да преодолее шока от случилото се. До края на седмицата детето е спряно от училище, коментираха от семейството ѝ.

“Не изключвам тормозеното момиче да премине на индивидуален план на обучение”, коментира още Анна Конукова.

                                                           *******
Спонсор на наградата този месец:happyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Фейсбук изтри стотици фалшиви профили

Апаши свиха €9 000 от майката на Евгения Банева