in

Петиция за втори Аспарухов мост събира подкрепа сред варненци

снимка НПО Бъдеще за Варна

Граждани на Варна, сдружения и местни фондации подготвят петиция за втори Аспарухов мост. Хората имат две основни искания – строителството на съоръжението да завърши до 2030 г., а средствата за изграждането да бъдат заложени в националния бюджет или чрез европейско финансиране, не по-късно от следващата година.

За пет дни електронната петиция е събрала над 300 подписа, съобщи нейният инициатор инж. Дойчин Ников.

Припомняме ви, че пред „Нова Варна“ Инж. Дойчин Ников от инициативния комитет за строителството на втори възлов мост във Варна съобщи , че спешно е нужна подкрепа на най-високо ниво за проектите, за да може те да бъдат финансирани с европейски средства. По думите му проекта има подкрепата на областна администрация, както и на някои общиниу за тях са уведомени кмета, Общинският съвет, Министерският съвет, но отговор се чака вече втори месец.

Според Ников 80 процента от финансирането на градежа на втори мост може да стане с евросредства, но за да се случи това, трябва спешно проекта да влезе в следващия програмен период. За останалите пари инициаторът на проекта е намерил външен инвеститор.

Петицията се разпространява в социалните мрежи. За повече информация тук 

Повече по темата вижте в интервюто на „Нова Варна“ с инж. Дойчин Ников.

*******
Спонсор на наградата този месец:happyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева