14-годишният Денис ще лежи 7 години за жестокото убийството на клошар във Варна

Снимка: "Нова Варна"
Снимка: "Нова Варна"

Варненският осмокласник получи 7 години затвор за убийство по особено мъчителен начин и с особена жестокост на бездомник, извършено в съучастие с непълнолетен и по хулигански подбуди

Непълнолетният Денис който бе предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна, бе осъден днес от състав на Варненския окръжен съд на 7 години лишаване от свобода при общ затворнически режим. Бившият осмокласник от варненска професионална гимназия ще изтърпява ефективната си присъда, след като бе признат за виновен за убийството на бездомник, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост по хулигански подбуди и в съучастие с наказателно неотговорния заради малолетието си Камен.

Тежкото криминално деяние, което потресе Варна заради жестокостта на двамата извършители – 14-годишния Денис и 13-годишния Камен, бе извършено на 20 срещу 21 януари 2018 г. Жертва на непълнолетния и малолетния му съучастник стана 53-годишният бивш полицай Красимир К.,  живял като бездомник на пазарчето в кв. „Владиславово“.

Двете момчета пребили от бой жертвата си и се гаврили с мъжа, а дейстивята им били снимани от друго дете. Смъртта  според съдебномедицинската експертиза настъпила 7 – 8 часа след побоя, продължил около 45 минути.

Красимир добре разбирал какво се случва с него. Тежка черепно-мозъчна травма, съчетана с гръдна травма е причината за смъртта на 53-годишния бездомник, по тялото на което съдебните медици установили 6 счупени ребра и счупена гръдна кост. След като човек прочете заключението на съдебномедицинската експертиза, забравя, че всичко това е извършено от непълнолетен и малолетен заради жестокостта, с която двете деца са убивали, каза вчера представителят на Окръжната прокуратура във Варна.

Законът предвижда за убийство, извършено от непълнолетни, наказание от 3 до 10 години. Постановената присъда на Варненския окръжен съд за Денис е над средния размер.  Тя подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

 

 

 

*******
Спонсор на наградата този месец:happyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Снимка: РИМ- Варна

Строят тръстиков кораб край Варна за международна експедиция (СНИМКИ/ВИДЕО)

Снимка "Нова Варна"

Пролетен фестивал ще има и по случай 15 години град Аксаково