Разбиха голяма наркогрупа, зареждала квартал „Максуда“ във Варна

Снимка: МВР
Снимка: МВР

Операцията е проведена под наблюдението на Специализираната прокуратура. Oбвинение е повдигнато на деветима, a за шестима от тях ще бъде внесено искане за задържане под стража.

Група за разпространение на наркотици на територията на Варна е разкрита при операция, проведена на 25 март от служители на ГДБОП, под наблюдението на Специализираната прокуратура, съобщават от пресцентъра на МВР.

В хода на полицейските действия, трима мъже, сред които и доставчикът на дрога на едро за групата, са задържани на междуселски път край Карнобат по време на сделка с 1,116 кг амфетамини. За количеството синтетичен наркотик доставчикът трябвало да получи 29 000 лева, които са иззети при обиски по време на операцията.

Според събраните досега доказателства, групата от общо деветима е разпространявала наркотици във Варна от началото на 2018 г. Нейна територия на разпространение е бил и квартал „Максуда“ в областния град. Данните сочат, че участниците продавали на черния пазар по килограм амфетамини за две седмици, като е получавала за това около 60 000 лева.

При извършените претърсвания на 39 жилища, офиси и автомобили, ползвани от участници в групата, са намерени и иззети различни количества наркотици – предимно кокаин и амфетамини. Специализираната прокуратура привлече като обвиняеми девет лица за участие в организирана престъпна група за държане и разпространение на наркотици във Варна.

Днес в Специализирания наказателен съд ще бъдат внесени искания за „Задържане под стража“ на шестима от обвинените. На другите трима са наложени мерки за неотклонение „Парична гаранция“.

*******
Спонсор на наградата този месец:happyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Автор: Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.

Снимката е илюстративна

Четирима души загинаха при челен удар

Снимката е илюстративна

Мъж блудства с момиченцата на приятелско семейство в дома им