in ,

Велин Жеков оглави РИК Варна за евроизборите

Велин Жеков отново ще оглавява Районната избирателна комисия във Варна за предстоящия вот за евродепутати.

Това стана ясно по време на консултациите в Областната управа в морската столица членове на парламентарно представените партии и коалиции. Жеков беше предложен от ГЕРБ. Велин

Жеков не заема председателския пост на РИК за първи път. Юристът председателства Районната избирателна комисия (РИК) във Варна за президентски избори през ноември 2016 година.

Жеков, който оглавяваше и Общинската избирателна комисия за местния вот миналата година, бе предложен от ГЕРБ.

Негови заместници ще бъдат Орхан Мехмед от ДПС и Николай Наков от Партия „Воля”. Секретар на РИК и на тези избори ще бъде Мария Тодорова от БСП.

Съставът на Районната избирателна комисия във Варна ще е от 19 членове, като всички са юристи.

Списъците ще бъдат подадени в ЦИК до края на седмицата, а решението ще излезе на 6 април. Членовете на комисията са 19 заради възможността, която дава закона за 17+2 членове.

РИК – Варна ще се помещава в Двореца на културата и спорта, бюлетините ще се съхраняват в сградата на областната администрация.

*******
Спонсор на наградата този месец:happyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/