in

Млада жена роди здраво бебе във Варна въпреки съветите на лекарите (СНИМКА)

Снимка: Facebook

Млада майка от Генерал Тошево сподели във Facebook трогателната история за трудностите, през които е преминала, за да роди своята дъщеричка.

Малката Дарина вече е почти на годинка, но според шестима лекари, тя е трябвало да бъде „убита“ още по време на бременността.

Всичко започнало в 13-ата гестационна седмица, като лекарят, който следил майката на Дари – Борислава, видял нещо притеснително – уголемена нухална гънка.

Изпратили я 3D ехография при друг лекар в Добрич.

„Той я измери 4,8 мм при норма до 2,5 мм. (Уголемената нухална гънка може да бъде признак за наличие на Синдром на Даун или друга вродена аномалия.) Пуснах vision test (изследване за наличие на вродени аномалии) – не беше налична никаква такава“, пише Борислава.

Снимка: Facebook

В 18-та гестационна седмица първият лекар, който жената посещава, ѝ препоръчал да потърси второ мнение, защото той „не бил достатъчно квалифициран и не знае какво е това „нещо“, но според него ще трябва да се прекъсне бременността“.

В същия ден тя посещава и друг лекар в Добрич, който също не разбрал какво е това „нещо“ и я изпратила на 4D ехография при друг специалист.

„Там получих „пълната диагноза“ на плода: „Ммм не не.. Махайте го, че ако се забавиш ще умре в теб и ти ще умреш.. Цялото е в отоци.. На врата, носа, краката, ръцете, врата, главата навсякъде има! Отделно сърцето е от дясно и няма стомах! Има колеги от София, дето се мъчат да изсмуква течност от отоци вътреутробно, ама то по-скоро експериментират, щото са го правили броени пъти, пък и то като няма стомах, не можете да го спасите!“, споделя Борислава.

След консултацията с него младата жена получила документ за прекратяване на бременността.

На следващия ден отишла във варненска болница. Лекарят, който я прегледал, ѝ казал, че има нещо притеснително, но не е сигурен, че трябва да се прекъсне бременността. Препоръчал ѝ да отиде на преглед в София, където, ако трябва, да се прекрати бременността, квалифицирано лице да издаде нужните документи. Отишла при лекарка в клиника в София.

„Отидох в София при доц. Д., която каза, че сме млади.. Ще направим ново.. Това и да го оставим няма да оцелее и до първата годинка.. И видя, че има 6 пръста на едната ръка!!! Издаде документи за прекъсване. Върнах се във Варна и подадох документите, трябваше да изчакам да се вземе решение от комисията, което щеше да е след 3 дни. Прибрахме се у дома и след като никой не ми звънна след 3 дни започнах да търся в интернет лекар, който може да ми помогне и открих д-р Чавеева (град София). Свързах се лично с нея и и разказах за какво става въпрос и ми каза да отида още на следващия ден.“

„Веднага след като затворих телефона, ми звъннаха болницата, че ще ме приемат след 2 дни. Тръгнахме за София (на следващия ден трябваше да съм във Варна за прекъсване!) д-р Чавеева ме прегледа и се оказа, че нищо му няма на бебето.

След като чува обнадеждаващата вест, Борислава се върнала във Варна, но не за да прекъсне бременността си, а за да вземе вече подадените документи.

Тя ражда своята дъщеря в АГ болницата във Варна и е благодарна на екипа на д-р Георгиев за „страхотната работа“, която са свършили.

„Споделям това с идеята да успея да помогна на някоя бъдеща майка, която минава през това.. Не се съгласявайте с всяко нещо, което ви казват „лекарите“, защото ако аз се бях съгласила, сега нямаше да съм майка! Щях да имам един аборт по медицински показания, защото някои лекари не си разбират от работата!“, завършва публикацията си Борислава.

*******
Спонсор на наградата този месец:happyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.