in ,

Варненец: Вандали демонтираха парапет на оживен булевард, мързи ги да вървят (СНИМКИ)

Снимка: Йордан Йорданов

Неизвестни варненци са премахнали част от предпазните парапети, разположени между пътните платна на бул. „Сливница“, разказа за „Нова Варна“ свидетел на случилото се.

„Преди няколко месеца Община Варна постави предпазен парапет на бул. „Сливница“, в района от ул. „Пирин“ до ул. „Отец Паисий“. Няколко дни по-късно една от секциите на парапета, която е срещу ул. „Оборище“ , бе демонтирана от „буден“ варненски селяндур“, пише до медията ни Йордан Йорданов.

Снимка: Йордан Йорданов

Според него деянието е с цел да се спести време пре пресичането на оживения булевард в района. От посоченото място до светофара на кръстовището с ул. „Пирин“ или на пешеходния светофар на ул. „Хаджи Димитър“ рад„зстоянието е стотина метра.

Секцията стоя демонтирана повече от 2 месеца, след което Йорданов подава сигнал към  Общината, чиито специалисти сглобяват наново предпазното съоръжение.

„Минавайки вчера от там установих, че от ново е демонтирана от „будните“ варненци“, споделя Йорданов.

Снимка: Йордан Йорданов

Той се възмущава, че по този начин неизвестните извършители застрашават живота на деца и възрастни които започват да пресичат през това място.

Опасността е особенно голяма за децата и учениците, от близкото училище „П.Р. Славейков“, особено за малките които виждайки, че възрастните пресичат и те решават да пресекат.

Йорданов отново подава сигнал в Общината и се надява набезите над предпазното съоръжение да спрат.

 

*******
Спонсор на наградата този месец:happyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Надежда Алексиева

Завършила съм фотография, имам повече от 15 години опит като фоторепортер и репортер. Обичам честната и провокираща журналистика, морето и добрите хора.