in ,

Мария Габриел е водач на листата на ГЕРБ за евроизборите

Снимка: europe.bg

Управляващата партия ГЕРБ обявява в момента имената в листата си за изборите за Европейски парламент, които ще се проведат в края на май. В нея влизат и представители на СДС, с които формацията на премиера Бойко Борисов се обедини за вота.

Водач на листата ще е еврокомисарят Мария Габриел, която има най-много номинации. Следват сегашните евродепутати Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Ева Майдел и Асим Адемов. На шестото, избираемо място, е бившият посланик в Македония Александър Йорданов от СДС. След него се нарежда бившият министър Лиляна Павлова, следвана от друг настоящ депутат в ЕП – Емил Радев. 17-и, последен в листата, е главният секретар на СДС Илия Лазаров.

Именно 8 от общо 17 български евродепутати, които ще бъдат избрани, е целта на управляващите, обявена още вчера от председателя на предизборния щаб Цветан Цветанов, който подаде оставка като депутат заради скандала с евтините апартаменти.

*******
Спонсор на наградата този месец:happyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/