in ,

One-Stop-Clinic дава бърза диагноза при заболявания на гърдата (ВИДЕО)

снимка : Мердин Берберов, "Нова Варна"

Екип специалисти прави бърза диагноза при заболявания на млечната жлеза в Аджибадем Сити Клиник Варна.

Медицинският център разполага и с нужна модерна апаратура, за да подпомогне в кратки срокове уточняването и лечението пациентите. Проектът One-Stop-Clinic включва преглед при хирург, нужното изследване – ехография на млечни жлези, мамограф, скенер или ЯМР, взимане на биопсия, начертаване на план за лечение.

„В рамките на един ден до седмица с колегите даваме ясна диагноза дали се касае за доброкачествено или злокачествено заболяване. При рака на гърдата бързината е от голяма значение. Обсъждаме с колегите всеки отделен случай и предлагаме на пациента план за действие, съобразен с европейските стандарти за лечение. Стремим се при възможност да има органо-съхраняващо лечение.

Не всяко образувание на млечната жлеза непременно се оперира, а се избира съвременен метод за лечение – химиотерапия, лъчелечение, радиохирургия, каквито прилагаме в Аджибадем Сити Клиник Онкологичен център София“, казва д-р Вълкан Иванов.

Лекарят има придобита специалност по обща хирургия в България и специалност „Онкопластична хирургия на гърда“ от Великобритания. Той има редица специализации на Острова и богат опит в щадящи и ефективни методи на лечение на рак на гърдата. В Аджибадем Сити Клиник Варна д-р Иванов работи в екип от сектор Образна диагностика и онколог.

„Пациентът идва при нас с проблем – болка, бучка или друг симптом. Ние преценяваме кой диагностичен метод е най-подходящ за конкретния пациент, съответстващ на възрастта и диагнозата, която целим да потвърдим или отхвърлим. В зависимост от находката имаме капацитет да извършим биопсия под ехографски контрол, т.нар „кор-биопсия“. Това е метод при който, под локална анестезия се изтегля малък цилиндър от зоната на интерес в гърдата и се изпраща за хистологично изследване. По този начин до седмица имаме яснота за какво се касае. След съвместно обсъждане със специалист онколог, пациентът се насочва към онкологична комисия и се изготвя терапевтичен план“, обяснява хирургът.

В помощ на своите пациенти Аджибадем Сити Клиник Медицински център Варна разработи пакети по програма „Женско здраве“, които съчетават преглед от хирург и подходящо образно изследване с 35% отстъпка от редовните цени.
Www.acibademcityclinic.bg

Повече вижте във видеото:


видео Мердин Берберов, „Нова Варна“

 

 

 

 

*******
Спонсор на наградата този месец:happyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/