Варненци: Асфалтират една улица три пъти (СНИМКИ)

Снимка Камен Николаев/Facebook
Снимка Камен Николаев/Facebook

Жители на кв. “Възраждане” 1 , в бл. 19 изпратиха сигнал до “Нова Варна” за част от улица, която се асфалтира три пъти.

Сагата започва преди шест месеца. Тогава стартира ремонт, финансиран по програма на ЕС, чийто пусков срок трябваше да е 180 дни. Това разказа за месията ни домоуправителят Камен Николаев. “Напълниха тревните площи с камъни и отпадъци, засяха храсти, но унищожиха плодни дървета засети от нас. Защо се случва така?”, пита той от името на живеещите в района.

Снимка Камен Николаев/Facebook

Според тях дейностите не са синхронизирани от изпълнителите. “Така стана с прокарване на кабели, комуникации, напоителни системи, след завършени пътни настилки, тротоари, подстъпи за инвалиди, които също бяха отново ремонтирани”, споделя домоуправителят на входа. “Разточителство на ресурси – едни и същи екипи пристигат за коригиране и отново същият резултат. 7 дни не съм си лъскал обувките, докато бях в чужбина. Като се върнах – пепел и мръсотия всеки ден, кога ще приключи това, децата ни дишат прахоляк, мием си колите през ден”, възмущават се обитателите на бл. 19.

Снимка Камен Николаев/Facebook

Фирмата, която ремонтира въпросния участък е “Зебра” ООД. Главният инженер, който пожела анонимност, заяви за “Нова Варна”, че обектът не е завършен, не е предаден и в момента “ремонтираме участък, който не е поправен. Това, което не сме изпълнили както трябва, ремонтираме за наша сметка. Обектът ще бъде приет от комисия.”

Според инженера полагат нужните три пласта асфалт, той не пожела да коментира защо това се прави в продължение на шест месеца.

Снимка Камен Николаев/Facebook

Според кмета на район “Младост” Христо Христов, случващото се е възмутително. След изпратена от него проверка на място се установява, че има забавяне и не се спазва крайният срок. “Моите правомощия са само да контролирам, възложител е Община Варна”

Друго, което притеснява местните е близкото отстояние на контейнерите за смет до блока, според тях са пред самия вход.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Автор: Надежда Алексиева

Завършила съм фотография, имам повече от 15 години опит като фоторепортер и репортер. Обичам честната и провокираща журналистика, морето и добрите хора.

ЕС пита варненци какви са им доходите

Снимката е илюстративна

Джигит летя по магистрала “Струма” с 277 км в час