in ,

Влезте във филма: Варненци гледат кино в най-модерния салон в света (ВИДЕО)

В света има само 620 салона в 62 държави, които предлагат абсолютното кино преживяване 4DX®.

Уникалната технология позволява да усетите филма с петте сетива на зрителя – стимулацията им с движения, вибрации, водни, въздушни, светлинни ефекти и миризми.

Четириизмерната технология е създадена в Южна Корея през 2009 г., а в Европа започва да навлиза през 2013 г. При нея ефектите стимулират сетивата на зрителите отвъд границите на аудио-визуалното преживяване в стандартните киносалони. Физически те се случват чрез специалните модулни седалки и ефектите от обкръжаващата среда, пресъздадени в залата.

До края на 2019 г. сред заглавията, които ще имат и 4DX измерение, са: „Шазам!“, „Отмъстителите: Краят“, „Годзила: Кралят на чудовищата“, „Аладин“, „Цар Лъв“, „Замръзналото кралство 2“ и „Междузвездни войни IX“.

Е4DX® преживяването не се препоръчва за деца под 4 години или по-ниски от 100 см, както и за бременни жени, хора с епилепсия, високо кръвно налягане или други сериозни здравословни проблеми. Ето защо, преди да посетят 4DX® и да се насладят на „шоуто“, клиентите е необходимо да се запознаят с подробностите около мерките за безопасност.

 

*******
Спонсор на наградата този месец:happyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Надежда Алексиева

Завършила съм фотография, имам повече от 15 години опит като фоторепортер и репортер. Обичам честната и провокираща журналистика, морето и добрите хора.